Strona główna Pieczony makaron z jabłkami i polewą

Pieczony makaron z jabłkami i polewą

Siedlce offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 413
Pieczony makaron z jabłkami i polewą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pyszna jesienna przekąska - doskonała dla dzieci


trudność: łatwe
czas:

Pieczony makaron z jabłkami i polewą - SKŁADNIKI:

  • 50 g ugotowanego makaronu
  • pół kilo jabłek
  • łyżeczka cynamonu
  • pół szklanki śmietany
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru
  • jedno jajo

Pieczony makaron z jabłkami i polewą - PRZYGOTOWANIE:

Wstawiamy wodę na makaron. Do gotującej wody wrzucamy makaron i gotujemy na pół miękko. Ugotowany makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy w ósemki. Wykładamy na ugotowany makaron do naczynia żaroodpornego . posypujemy delikatnie po wierzchu jabłek cynamonem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy naszą zapiekankę makaronowo jabłkową do piekarnika i pieczemy 20 minut.W tym czasie śmeitanę mieszamy wraz z cukrem, cukrem waniliowym, jajem. Po 20 minutach wyjmujemy makaron z jabłkami, polewamy naszą polewą śmietanową i ponownie wkładamy do piekarnika na około 20 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczony makaron z jabłkami i polewą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane