lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Pieczony morszczuk.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Myślę że czas przygotowania tej potrawy wynosi 40 minut.

Pieczony morszczuk.

Składniki:

Pieczony morszczuk.

 

  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
  • łyżeczka tymianku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • 200 gram mąki
  • 2 łyżki musztardy
  • 400 ml mleka
  • 3 jajka
  • 500 gram filetów z morszczuka

Sposób przygotowania:

Pieczony morszczuk.
Na samym początku rozmrażamy filety z morszczuka. Następnie przyprawiamy je solą i pieprzem i suszonym tymiankiem oraz smarujemy je musztardą. I wkładamy je do miski przykrywając je folią spożywczą potem wstawiamy je do lodówki na o. pół godziny.Później jajka rozcieramy widelcem oraz wlewamy mleko oraz połowę mąki i mieszamy. Dodajemy koperek i posiekaną natkę pietruszki. Kolejno filety obtaczamy w cieście oraz układamy je na rozgrzanym oleju na patelni. Podsmażamy na złoty kolor z 2 stron. Następnie porcje morszczuka można też przed panierowaniem pokroić na mniejsze kawałki.

Tagi:

jajko jajka