monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Pieczony pikantny gulasz wege

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Oto moja propozycja na gulasz...aby był niezbyt kaloryczny przygotowałam go z samych warzyw i zapiekałam w piekarniku, serdecznie zapraszam. Gulasz można zagęścić jeśli ktoś ma ochotę, ale ja uważam to za zbyteczne i tak jest przepyszny!:)

Pieczony pikantny gulasz wege Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony pikantny gulasz wege

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pikantny gulasz wege

ETAP 1:

Pieczony pikantny gulasz wege
cebulę pokroić w pół plastreki a cukinię i bakłażan w dużą kostkę

Warzywa umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w średniej grubości pół plasterki. Bakłażana i cukinię w kostkę średniej wielkości. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę.

ETAP 2:

Pieczony pikantny gulasz wege
Kapustę grubo posiekać.

Kapustę grubo posiekać.

ETAP 3:

Pieczony pikantny gulasz wege
Każdego pomidora pokroić na 5-6 części

Każdego pomidora pokroić na 5-6 części

ETAP 4:

Pieczony pikantny gulasz wege
warzywa wymieszać z olejem i doprawić do smaku i przełożyć do naczynia do zapiekania

Wszystkie rozdrobnione warzywa przełożyć do miski, dodać sól, pieprz i olej. Wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. Po około 20 minutach przemieszać zawartość naczynia. Po kolejnych 15 minutach naczynie odkryć i piec jeszcze 10 minut. Wyjąć z piekarnika, doprawić chili i podawać. Smacznego!