justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pieczony pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna rybka z masłem czosnkowym

Pieczony pstrąg Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczony pstrąg

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg
Ryby należy bardzo dokładnie oczyścić i natrzeć z każdej strony solą. Każdą skrapiamy cytryną i obsypujemy koperkiem. Czosnek przepuszczamy przez praskę i mieszamy bardzo dokładnie z masłem. Do środka każdej z ryb wkładamy nieco masła. Odstawiamy na pół godziny do lodówki, aby się zamarynowała. Ryby wykładamy na blachę, dodajemy resztę masła i pieczemy około 20 minut. Gotową podajemy z ziemniakami.
Pieczony pstrąg
Etap 1 ryby powinny się trochę zamarynować.

Tagi:

pstrąg