iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pieczony pstrąg z awokado

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ten pstrąg jest bardzo aromatyczny i soczysty. Możemy podawać go z sosem cytrynowym lub też bez. smakuje świetnie w obydwu wariantach.

Pieczony pstrąg z awokado Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczony pstrąg z awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg z awokado
Wykonujemy marynatę ze zmieszanych: oliwy, czosnku, oregano, tymianku. A potem smarujemy nią pstrąga. Awokado ścieramy na tarce a papryki kroimy na małe kawałki. A potem wkładamy w środek ryby. Zawijamy go w folię i kładziemy na blasze. Pieczemy przez 30 minut. Możemy pod koniec otworzyć folię aby był chrupiący. Zależy jaki stopnień zarumienienia lubimy. Pstrąga wyjmujemy i kładziemy na półmisek udekorowany winogronami. Możemy podać z sosem cytrynowym. Podgrzewamy masło i śmietanę, dodajemy mąkę. Dodajemy sok z cytryny oraz skórkę startą. Solimy do smaku i pieprzymy. Polewamy pstrąga.
Pieczony pstrąg z awokado
Kawałek pstrąga podany na talerzu z sosem cytrynowym.