agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Pieczony rolowany boczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny pieczony rolowany boczek, który robiła moja babcia i mama, a teraz robię ja. Smakuje przepysznie.

Pieczony rolowany boczek

Składniki:

Pieczony rolowany boczek

 

Sposób przygotowania:

Pieczony rolowany boczek
Boczek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Boczek nacieramy solą. Czosnek obieramy, ząbki dzielimy na pół.

Boczek nakłuwamy nożem i w każde nakłucie wkładamy ząbek czosnku. Staramy nakłuwać gęsto, ponieważ im więcej czosnku tym będzie smaczniejszy.

Naczosnkowany boczek zwijamy w rulon zwiazujemy sznurkiem. wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy.

Tagi:

mięsa boczek