anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Pieczony sandacz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pieczony sandacz to coś innego...

Pieczony sandacz

Składniki:

Pieczony sandacz

 

  • 1,5 kg sandacza
  • 2 cebule
  • cytryna
  • 1/2 selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 1 róża brokułów
  • 1/4 kostki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczony sandacz
Rybę sprawić,odfiletować,naciąć w poprzek,oprószyć solą i pieprzem,obłożyć plasterkami cebuli,skropić sokiem z cytryny,odstawić w chłodne miejsce.Marchewkę pokroić w plasterki,brokuły na małe różyczki,łodygi selera w talarki.Rybę ułożyć na folii,obłożyć rozdrobnionymi warzywami, na wierzchu ułożyć kawałeczki masła.Zawinąć folię i upiec rybę.

Tagi:

obłożyć