dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczony schab w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny pieczony schab w pierzynce majerankowej. Idealny jako dodatek do wszelkiego rodzaju pieczywa.

Pieczony schab w majeranku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczony schab w majeranku

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab w majeranku
Schab płuczemy i oczyszczamy. Osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Sól mieszamy z czosnkiem pieprzem i ok 2 - 3 łyż oliwy. Dokładnie nacieramy mięso. Na koniec mięso obtaczamy w majeranku. Wkładamy do lodówki na całą noc. Następnie przekładamy do rękawa foliowego, dodajemy liście laurowe i szczelnie zamykamy. Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach. Smacznego!
Pieczony schab w majeranku
Mięso oczyszczamy, płuczemy i osuszamy z nadmiaru wilgoci.
Pieczony schab w majeranku
Schab nacieramy przyprawami i obtaczamy w majeranku.
Pieczony schab w majeranku
Mięso przekładamy do rękawa foliowego i szczelnie zamykamy.

Tagi:

beza schab bezy