anjana

anjana

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Pieczony schab z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i soczysty schab na każdą okazję

Pieczony schab  z czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczony schab z czosnkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab z czosnkiem
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy sól, pieprz, bazylię, oregano i tymianek i łączymy ze sobą. Schab opłukujemy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Mięso nacieramy dokładnie marynatą, nacinamy niewielkie otwory w których umieszczamy czosnek. Zamarynowane mięso pozostawiamy na 12-24 godziny w lodówce. Następnie wkładamy do worka foliowego, dodajemy olej, na mięso kładziemy kawałki masła i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Pieczony schab  z czosnkiem
Składniki na marynatę łączymy ze sobą i nacieramy nią mięso
Pieczony schab  z czosnkiem
Schab delikatnie nakłuamy i w otworach umieszczamy czosnek
Pieczony schab  z czosnkiem
Schab umieszczamy w worku foliowym, dodajemy pozostałą marynatę i kawałki masła
Pieczony schab  z czosnkiem
Mięsko kroimy w plastry i podajemy z ziemniakami i sórówką

Tagi:

marynaty schab