Strona główna Pieczony schab z morelą

Pieczony schab z morelą

Mięsa « poprzedni | następny »
aginaa - Przepis na: Pieczony schab z morelą offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1030
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pieczony schab z morelą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

pyszny schab z morelą.......


trudność: łatwe
czas:

Pieczony schab z morelą - SKŁADNIKI:

  • 700 g schabu,
  • ok. 15 suszonych moreli,
  • 3 łyżki majeranku,
  • 1/2 szklanki naparu z herbaty Earl Grey,
  • sól,
  • pieprz.

Pieczony schab z morelą - PRZYGOTOWANIE:

Schab dokładnie myjemy. Nacieramy go solą, pieprzem oraz majerankiem. Następnie zalewamy naparem przygotowanym z herbaty Earl Grey. Mięso nadziewamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową i wkłądamy na kilka godzin do lodówki.

Następnie wzdłuż schabu robimy nacięcie długim nożem i faszerujemy go suszonymi morelami. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. godziny. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 220 stopniach, kolejno zmniejszamy do 190.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczony schab z morelą (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2012-06-09 22:55
Pierwszy raz słyszę o mięsie z naparem herbaty. Da nam smak, zapach, czy jedno i drugie?
Skomentuj
Oceń:
0
aginaa

aginaa
offline

2012-06-10 10:15
troszkę smak i według mnie jest bardziej soczyste :)

edytaha napisał(a):

Pierwszy raz słyszę o mięsie z naparem herbaty. Da nam smak, zapach, czy jedno i drugie?

Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-06-10 10:21
aginaa napisał(a):

troszkę smak i według mnie jest bardziej soczyste :)

edytaha napisał(a):

Pierwszy raz słyszę o mięsie z naparem herbaty. Da nam smak, zapach, czy jedno i drugie?


Ja schab z morelami macerowałam w winie, ale spróbuję z herbatą, choćby dlatego, że lubię earl grey :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane