gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 615]

Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szczupak oprószony białym pieprzem, pieczone wraz z cebulą, papryką czerwoną i pomidorami. Lekka i łatwa potrawa.

Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem

Składniki:

Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem

 

Sposób przygotowania:

Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem
Szczupaki oprószamy solą i białym pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę. Pomidory w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka.

Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do miseczki i mieszamy z ketchupem i olejem kokosowym. Smarujemy rybę sosem w środku, wykładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wkładamy również warzywa i polewamy wszystko sosem.

Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.

Smacznego.