iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Piegowata pierś

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierś podajemy z pieczonymi z nią warzywami posypanymi koperkiem. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i świetnie smakuje.

Piegowata pierś

Składniki:

Piegowata pierś

 

Sposób przygotowania:

Piegowata pierś
Łączymy składniki na marynatę smarujemy nią pierś i dostawiamy na godzinę, następnie w całości maczamy w maku i obsmażamy z obydwu stron po kilka minut, zdejmujemy z patelni, Cebulkę kroimy w krążki, i szklimy na łyżeczce masła. Umyte dokładnie ziemniaki w mundurkach kroimy na kilka części a w marchewki w talarki solimy, smażymy na oleju 15 min na małym ogniu, Przekładamy pierś do naczynia żaroodpornego i na nią kładziemy zeszkloną cebulkę oraz ziemniaki z marchewką, pieczemy co najmniej 30 min, sprawdzając widelcem czy ziemniaki są miękkie.