marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Piegusek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z makiem ciasto zawsze smakiem.

Piegusek

Składniki:

Piegusek

 

  • 35 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki maku
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • esencja migdałowa
  • cukier puder
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Piegusek
Rozpoczynamy przygotowanie naszego pieguska pysznego. Margarynę utrzeć z cukrem następnie co jakiś czas dodając jajka. Połączyć wszystko z mąka i z proszkiem do pieczenia oraz dodać mąkę i esencję. Przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy z kominkiem, następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C na około 60 minut. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem następnie ozdobić zgodnie z waszym gustem. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia. Smacznego ; )

Tagi:

jajko jajka mak