Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Piegusek cioci Hani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowujemy blachę wyłożoną pergaminem.

Piegusek cioci Hani

Składniki:

Piegusek cioci Hani

 

  • 2 szklanki białek
  • 2 kostki margaryny
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki maku

Sposób przygotowania:

Piegusek cioci Hani
Przygotowujemy wysokie naczynie,w którym ucieramy margarynę,do której dodajemy cukier.Gdy masa dokładnie się połączy a cukier rozpuści dodajemy mąkę,przesypaną przez gęste sito a także proszek do pieczenia i mak.W innym naczyniu ubijamy na sztywną pianę białka i dodajemy ją do ciasta.Delikatnie mieszamy tak by piana nie opadła.Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.

Tagi:

mak