Ginewra

Ginewra

Szef Kuchni
[Przepisów: 20]

Pieguski z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciasteczka to szybka i łatwa do zrobienia słodka przekąska. Można zrobić je także z dodatkiem orzechów lub rodzynek.

Pieguski z czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieguski z czekoladą

 

  • 2 1/4 szklanka mąki
  • 1/2 szklanka cukru
  • 3/4 margaryny
  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 czekolady mleczne

Sposób przygotowania:

Pieguski z czekoladą
1. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. 2. Dodawać do masy na przemian mąkę z jajkami. 3. Ucierać kilka minut, dodać szczyptę soli. 4.Czekolady mleczne pokroić w kosteczki. Połączyć z masą. 5.Z ciasta uformować kulki i układać je blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. 6.Piec ok.15 min w temperaturze 180 stopni.
Pieguski z czekoladą
Dwie czekolady mleczne pokroić w kosteczki.
Pieguski z czekoladą
Wszystkie składniki wymieszać. Na końcu dodać czekolady.
Pieguski z czekoladą
Z ciasta uformować kulki i ułożyć na blaszce.
Pieguski z czekoladą
Ciasteczka piec ok.15 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasteczka wyjąć z piekarnika i wystudzić.