kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Piekielna zupa gulaszowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ostra , sycąca pełna smaku zupa . Najlepsza na zimowe i jesienne dni . Zasmakuje każdemu kto lubi ostre dobrze przyprawione dania jednogarnkowe!

Piekielna zupa gulaszowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Piekielna zupa gulaszowa

 

  • 70 dkg mięsa wieprzowego ja użyłam schabu
  • 20 dkg pokrojonego w kostkę boczku
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • 2 małe marchewki
  • cebula
  • kawałek selera naciowego
  • łyżka siekanego koperku
  • szczypta majeranku
  • 3 liście laurowe
  • ok 4 -6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki kolor wg uznania
  • 2 papryczki chili
  • kostka pieczeniowa
  • przyprawa do grila
  • przyprawa delikat do mięs knorr
  • sos myśliwski
  • sos jasny pieczeniowy
  • 1/2 fix gulasz knorr
  • czosnek granulowany ok 1/2 łyzeczki
  • 1/2 łyżki vegety
  • pieprz i sól do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Piekielna zupa gulaszowa
Mięso kroimy w spore kawałki , oprószamy solą i pieprzem ,przyprawą do grila i delikatem do mięs, dorzucamy pokrojony boczek podsmażamy na gorącym oleju (ok 5 min) do mięsa dodajemy warzywa -obraną marchewkę,cebulę ,czosnek , pokrojone w kostkę i posiekany seler ,całość dusimy razem przez kolejne kilka minut . Całość zalewamy obficie wodą (przepis jest na duży tak zwany rosołowy garnek) wrzucamy kostkę pieczeniową , liście laurowe i ziele angielskie .czekamy aż całość się zagotuje . Sosy rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody, przelewamy do garnka.Całość gotujemy aż mięso delikatnie zmięknie .Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Paprykę przecinamy opróżniamy z gniazd nasiennych i kroimy w słupki różnej wielkości! Gdy mięso zaczyna byc miękkie dorzucamy pokrojone ziemniaki,po ok 15 minutach dorzucamy paprykę i papryczki chili., wsypujemy koperek i doprawiamy do smaku vegetą , czosnkiem granulowanym i pieprzem . Gotujemy na małym ogniu aż ziemniaki zmiękną ! pozdajemy z chlebem !
Piekielna zupa gulaszowa
Mięso kroimy w spore kawałki , oprószamy solą i pieprzem , dorzucamy pokrojony boczek podsmażamy na gorącym oleju
Piekielna zupa gulaszowa
do mięsa dodajemy warzywa -obraną marchewkę,cebulę ,czosnek , pokrojone w kostkę i posiekany seler ,całość dusimy razem przez kolejne kilka minut .
Piekielna zupa gulaszowa
Sosy rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody, przelewamy do garnka.Całość gotujemy aż mięso delikatnie zmięknie .Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Paprykę przecinamy opróżniamy z gniazd nasiennych i kroimy w słupki różnej wielkości! Gdy mię