WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Piekielne chipsy z jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo zdrowe i szybkie w przygotowaniu chipsy z pieczonego jarmużu. Bardzo ostre, z dodatkiem chili.

Piekielne chipsy z jarmużu

Składniki:

Piekielne chipsy z jarmużu

 

Sposób przygotowania:

Piekielne chipsy z jarmużu

1

Piekielne chipsy z jarmużu
Liśnie jarmużu bardzo dokładnie osuszamy.

Liście jarmużu myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Rwiemy na drobniejsze kawałki i usuwamy stwardniałe łodygi. Przekładamy do miski.

2

Piekielne chipsy z jarmużu
Liście jarmużu mieszamy dokładnie z olejem i przyprawami.

Liście jarmużu polewamy w misce olejem z chili, delikatnie solimy, posypujemy pieprzem i ostrą papryką. Mieszamy i przekładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.

3

Piekielne chipsy z jarmużu
Uważamy, by chipsy z jarmużu się nie przypaliły.

Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni, wkładamy blaszkę z jarmużem i pieczemy ok 10 minut, aż staną się chrupiące. Od czasu do czasu mieszamy i pilnujemy, by się nie przypaliły.