eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Piekielne udka kurczaka z grilla Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Marynowane w ostrej przyprawie do skrzydełek udka bez kości i pieczone na grillu. Udka wyszły piekielne.

Piekielne udka kurczaka z grilla Eli

Składniki:

Piekielne udka kurczaka z grilla Eli

mięso

  • 500 g udek z kurczaka bez kości

marynata

  • 8 łyżek oleju
  • 1 duża łyżka przyprawy pikantny grill do skrzydełek
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Piekielne udka kurczaka z grilla Eli

przygotowanie udek

Piekielne udka kurczaka z grilla Eli
Opłukane i osuszone udka lekko zbić tłuczkiem do mięsa.

Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i lekko zbić tłuczkiem do mięsa.

przygotowanie marynaty

Piekielne udka kurczaka z grilla Eli
Wymieszać olej,przyprawę do skrzydełek,paprykę słodką,czosnek i sól.

Do oleju dodać przyprawę do skrzydełek, paprykę słodką,czosnek granulowany i sól. Całość wymieszać.

marynowanie udek

Piekielne udka kurczaka z grilla Eli
Posmarowane marynatą udka włożyć do pojemnika i marynować 5 godzin.

Udka posmarować marynatą, włożyć do pojemnika,przykryć i włożyć do lodówki na 5 godzin.

pieczenie udek

Udka wyjąć z lodówki, oczyścić z marynaty i piec na grillu z obu stron, aż będą miękkie i się zrumienią. Smacznego!


Tagi:

kurczak grill