dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Piernik z marchwi - marchwiany pieprznik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rodzaj ciasta piernikowego z dodatkiem marchwi

Piernik z marchwi - marchwiany pieprznik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Piernik z marchwi - marchwiany pieprznik

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik z marchwi - marchwiany pieprznik
Margarynę z cukrem utrzeć na puszystą masę, ucierając dodawać po 1 jajku. Następnie pomału dosypywać mąkę wymieszaną z przyprawą korzenną i sodą. Marchew utrzeć na bardzo drobnej tarce, dodać do ciasta, dobrze wymieszać. Na koniec dodać bakalie. Rodzynki, migdały i orzechy sparzyć. Migdały i orzechy obrać ze skórek i pokroić. Przełożyć do natłuszczonej blachy i posypanej bułą tartą. Piec ok godz w 180st
Piernik z marchwi - marchwiany pieprznik
Etap 1
Piernik z marchwi - marchwiany pieprznik
Etap 2