Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

piernikowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny placek na każde spotkanie...............

piernikowy przekładaniec

Składniki:

piernikowy przekładaniec

  • 50 dkg maki
  • 25 dkg cukru
  • 5 jajek
  • 20 dkg miodu
  • 20 dkg masła
  • 1 łyżka przypraw do piernika
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • budyn śmietankowy
  • 400 ml mleka
  • 5 łyżek marmolady

Sposób przygotowania:

piernikowy przekładaniec

5 dkg cukru zrumień w rondelku, wlej 100 ml wody , gotuj ,aż sie karmel rozpuści . Połowę masła utrzyj z resztą cukru i żółtkami . dodaj miód ,karmel,mąkę , kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj . Połącz delikatnie z pianą białek. Ciasto przełóż do formy .piecz ok 50 min w 200stopniach . Ostudż, przekrój na dwie części. Pierwszy posmaruj marmoladą , a drógi masą złoż w jedność.po wierzchu mozna posypać cukrem pudrem.