Strona główna piernikowy przekładaniec

piernikowy przekładaniec

Ciasta « poprzedni | następny »
Madziarzeszow - Przepis na: piernikowy przekładaniec offline

Szef Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
piernikowy przekładaniec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pyszny placek na każde spotkanie...............


trudność: łatwe
czas:

piernikowy przekładaniec - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg maki
  • 25 dkg cukru
  • 5 jajek
  • 20 dkg miodu
  • 20 dkg masła
  • 1 łyżka przypraw do piernika
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • budyn śmietankowy
  • 400 ml mleka
  • 5 łyżek marmolady

piernikowy przekładaniec - PRZYGOTOWANIE:

5 dkg cukru zrumień w rondelku, wlej 100 ml wody , gotuj ,aż sie karmel rozpuści . Połowę masła utrzyj z resztą cukru i żółtkami . dodaj miód ,karmel,mąkę , kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj . Połącz delikatnie z pianą białek. Ciasto przełóż do formy .piecz ok 50 min w 200stopniach . Ostudż, przekrój na dwie części. Pierwszy posmaruj marmoladą , a drógi masą złoż w jedność.po wierzchu mozna posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do piernikowy przekładaniec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto truskawkowe z masą krówkową Babeczki cynamonowe z jabłkiem i gruszką Sernik z malinami na czekoladowym spodzie
Warkocz drożdżowy z jabłkami i rodzynkami Jabłkowa rapsodia Drożdżówka z nutą śliwki
Ciasto z borówką amerykańską Brzoskwiniowiec sypany z czekoladą. Babka drożdżowa z suszonymi owocami
Karpatka z masą budyniową Biszkopt z galaretkami Babka na oranżadzie z wiśniami z kompotu

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane