Strona główna piernikowy przekładaniec

piernikowy przekładaniec

Ciasta « poprzedni | następny »
Madziarzeszow - Przepis na: piernikowy przekładaniec offline

Szef Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
piernikowy przekładaniec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pyszny placek na każde spotkanie...............


trudność: łatwe
czas:

piernikowy przekładaniec - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg maki
  • 25 dkg cukru
  • 5 jajek
  • 20 dkg miodu
  • 20 dkg masła
  • 1 łyżka przypraw do piernika
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • budyn śmietankowy
  • 400 ml mleka
  • 5 łyżek marmolady

piernikowy przekładaniec - PRZYGOTOWANIE:

5 dkg cukru zrumień w rondelku, wlej 100 ml wody , gotuj ,aż sie karmel rozpuści . Połowę masła utrzyj z resztą cukru i żółtkami . dodaj miód ,karmel,mąkę , kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj . Połącz delikatnie z pianą białek. Ciasto przełóż do formy .piecz ok 50 min w 200stopniach . Ostudż, przekrój na dwie części. Pierwszy posmaruj marmoladą , a drógi masą złoż w jedność.po wierzchu mozna posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do piernikowy przekładaniec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Sernik Izaura - trzy kolory Szarlotka ulubiona Chałka z foremki
Pikantny sernik Eli z grzybami leśnymi Babka dyniowa z polewą czekoladową Miodownik z orzechami
Babka herbaciana Tarta pomarańczowa Ciasto cytrynowe z żurawiną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane