Strona główna piernikowy przekładaniec

piernikowy przekładaniec

Ciasta « poprzedni | następny »
Madziarzeszow offline

Szef Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 1
piernikowy przekładaniec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pyszny placek na każde spotkanie...............


trudność: łatwe
czas:

piernikowy przekładaniec - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg maki
  • 25 dkg cukru
  • 5 jajek
  • 20 dkg miodu
  • 20 dkg masła
  • 1 łyżka przypraw do piernika
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • budyn śmietankowy
  • 400 ml mleka
  • 5 łyżek marmolady

piernikowy przekładaniec - PRZYGOTOWANIE:

5 dkg cukru zrumień w rondelku, wlej 100 ml wody , gotuj ,aż sie karmel rozpuści . Połowę masła utrzyj z resztą cukru i żółtkami . dodaj miód ,karmel,mąkę , kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj . Połącz delikatnie z pianą białek. Ciasto przełóż do formy .piecz ok 50 min w 200stopniach . Ostudż, przekrój na dwie części. Pierwszy posmaruj marmoladą , a drógi masą złoż w jedność.po wierzchu mozna posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do piernikowy przekładaniec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Dyniowe buchty z marmoladą Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią
Lekkie ciasto z malinami Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit
Kakaowo - serowe ciasto Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane