Strona główna Pierogi drożdżowe smażone

Pierogi drożdżowe smażone .

Mączne « poprzedni | następny »
siwa12345 - Przepis na: Pierogi drożdżowe smażone . offline

Szef Kuchni
Przepisy: 41
Pierogi drożdżowe smażone .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Można podawać na zimno i na ciepło.


trudność: średne
czas:

Pierogi drożdżowe smażone . - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg mąki,2 jajka,1/2 łyżeczki soli,1 szklanka ciepłego mleka,1 łyżka mąki,1 szklanka cukru,5 dag drożdży.

Pierogi drożdżowe smażone . - PRZYGOTOWANIE:

Rozczyn- w mleku rozpuścić drożdże,dodać cukier,wymieszać,zasypać mąką.Odstawić do wyrośnięcia.Mąkę wsypać na stolnicę dodać jajka,sól,zagniatać ciasto dodając rozczyn drożdżowy.Wyrobić tak by odchodziło od ręki.Porcjami rozwałkować na stolnicy,wyciskać dowolnej wielkości krążki,nadziewać dowolnym farszem lub świeżymi owocami /w okresie sezonowym polecam jagody/.Sklejamy jak pierogi i smażymy na głębokim oleju jak pączki z obu stron ,posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi drożdżowe smażone .  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Leniwce z białego sera Klasyczne ruskie pierogi Pierogi z jagodami
Pierogi z cieciorką Szagówki poznańskie ze skwarkami Naleśniki z ricottą i suszonymi pomidorami
Ruloniki ze szpinakiem Żytnie placuszki Kluski na śmietanie z śliwkami i migdałami
Pizza na włoskim cieście Naleśnikowy torcik ze szpinakiem i botwiną Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane