Strona główna Pierogi drożdżowe smażone

Pierogi drożdżowe smażone .

Mączne « poprzedni | następny »
siwa12345 - Przepis na: Pierogi drożdżowe smażone . offline

Szef Kuchni
Przepisy: 41
Pierogi drożdżowe smażone .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Można podawać na zimno i na ciepło.


trudność: średne
czas:

Pierogi drożdżowe smażone . - SKŁADNIKI:

  • mąki,2 jajka,1/2 łyżeczki soli,1 szklanka ciepłego mleka,1 łyżka mąki,1 szklanka

Pierogi drożdżowe smażone . - PRZYGOTOWANIE:

Rozczyn- w mleku rozpuścić drożdże,dodać cukier,wymieszać,zasypać mąką.Odstawić do wyrośnięcia.Mąkę wsypać na stolnicę dodać jajka,sól,zagniatać ciasto dodając rozczyn drożdżowy.Wyrobić tak by odchodziło od ręki.Porcjami rozwałkować na stolnicy,wyciskać dowolnej wielkości krążki,nadziewać dowolnym farszem lub świeżymi owocami /w okresie sezonowym polecam jagody/.Sklejamy jak pierogi i smażymy na głębokim oleju jak pączki z obu stron ,posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi drożdżowe smażone .  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Mini naleśniczki z ananasami Domowe pity do kebaba Zapiekane naleśniki a la caprese
Pierogi z zielonawymi gołąbkami Naleśniki czekoladowe z ananasem Dyniowe racuszki
Serowe kluski z dyniowym puree Pizza rzeźnicka Racuszki dyniowe
Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami Krokiety z farszem ryżowo kurkowym Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane