Strona główna Pierogi drożdżowe smażone

Pierogi drożdżowe smażone .

Mączne « poprzedni | następny »
siwa12345

Szef Kuchni
Przepisy: 41
Pierogi drożdżowe smażone .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Można podawać na zimno i na ciepło.


trudność: średne
czas:

Pierogi drożdżowe smażone . - SKŁADNIKI:

  • mąki,2 jajka,1/2 łyżeczki soli,1 szklanka ciepłego mleka,1 łyżka mąki,1 szklanka

Pierogi drożdżowe smażone . - PRZYGOTOWANIE:

Rozczyn- w mleku rozpuścić drożdże,dodać cukier,wymieszać,zasypać mąką.Odstawić do wyrośnięcia.Mąkę wsypać na stolnicę dodać jajka,sól,zagniatać ciasto dodając rozczyn drożdżowy.Wyrobić tak by odchodziło od ręki.Porcjami rozwałkować na stolnicy,wyciskać dowolnej wielkości krążki,nadziewać dowolnym farszem lub świeżymi owocami /w okresie sezonowym polecam jagody/.Sklejamy jak pierogi i smażymy na głębokim oleju jak pączki z obu stron ,posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi drożdżowe smażone .  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Roladki naleśnikowe Krokiety z mięsem Krokiety z pieczarkami
Pierogi z mięsem wołowym Pierogi z masą makową Pierogi ruskie wg alien1985
Zielone krokiety z mięsem i boczniakami Kluski ziemniaczane z marchewką i szczypiorkiem Naleśniki z jeżynami
Czekoladowe naleśniki z twarogiem Knedelki z bobem i groszkiem Amarantusowo-orkiszowe kopytka z sosem truskawkowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane