Strona główna Pierogi drożdżowe smażone

Pierogi drożdżowe smażone .

Mączne « poprzedni | następny »
siwa12345

Szef Kuchni
Przepisy: 41
Pierogi drożdżowe smażone .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Można podawać na zimno i na ciepło.


trudność: średnie
czas:

Pierogi drożdżowe smażone . - SKŁADNIKI:

  • mąki,2 jajka,1/2 łyżeczki soli,1 szklanka ciepłego mleka,1 łyżka mąki,1 szklanka

Pierogi drożdżowe smażone . - PRZYGOTOWANIE:

Rozczyn- w mleku rozpuścić drożdże,dodać cukier,wymieszać,zasypać mąką.Odstawić do wyrośnięcia.Mąkę wsypać na stolnicę dodać jajka,sól,zagniatać ciasto dodając rozczyn drożdżowy.Wyrobić tak by odchodziło od ręki.Porcjami rozwałkować na stolnicy,wyciskać dowolnej wielkości krążki,nadziewać dowolnym farszem lub świeżymi owocami /w okresie sezonowym polecam jagody/.Sklejamy jak pierogi i smażymy na głębokim oleju jak pączki z obu stron ,posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi drożdżowe smażone .  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Bezglutenowe pierogi ze szpinakiem i kurczakiem Naleśniki budyniowe z dżemem wg Zub3ra Pierogi marchwiowo-drobiowo
Naleśniki z japońskim nadzieniem Kokosowe pancakes Naleśniki z dodatkiem oranżady
Tort naleśnikowy z mięsem z dzika Naleśniki ze serem i jagodami Krówka na plackowej wieży
Kolorowe naleśniki z pesto Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane