Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pierogi Ruskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pychotka Polska oczywiście może nie całkiem :D

Pierogi Ruskie

Składniki:

Pierogi Ruskie

 

  • 0,5 kg mąka tortowa,
  • 1 sztuka jajo całe,
  • troszeczkę oleju roślinnego,
  • do zagęszczenia woda letnia,
  • do smaku sól

 

Sposób przygotowania:

Pierogi Ruskie
Mąkę , jajko , olej , sól oraz wodę łączymy w jedno . Czyli inaczej pisząc w ciasto :P Po czym wałkujemy po kolei porcje ciasta i wycinamy kółka szklanką lub kubkiem . Następnie wkładamy farsz a oto przepis: 1 kostka sera (250g) Podsmażona cebulka (1 mała) smalec do smażenia ugotowane i zmielone ziemniaki (około 1kg) sól pieprz Kostkę sera oraz ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę w ten czas podsmażamy cebulkę mieszamy to i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadziewamy.. I gotujemy ^^ Smacznego!!