Strona główna Pierogi ruskie smażone na tłuszczu

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu

Pierogi « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Pierogi ruskie smażone na tłuszczu offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Pierogi ruskie smażone na tłuszczu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tradycyjny przepis na ruskie pierogi


trudność: średne
czas:

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu - SKŁADNIKI:

  • 2 szkl mąka,
  • 1/4 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 4 łyżki masło,
  • 1 szt jajko,
  • 1/2 kg ziemniaki ugotowane,
  • 20 dag ser biały twarogowy,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 3 łyżki posiekanego masła, jajko, wlać 1/2 szkl zimnej wody, zagnieść ciasto i pozostawić w chłodne miejsce na 30 minut. Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na łyżce masła, dodać do ziemniaków. Ser pokruszyć, połączyć z ziemniakami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy, wycinać krążki, na każdy nakładać łyżkę farszu, składać ciasto na połowy i zlepiać brzegi. Tak przygotowane pierogi smażyć na głębokim tłuszczu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi ruskie smażone na tłuszczu (strona 1 z 1)  
paulka104

paulka104
offline

2011-07-22 15:45
Pyszne są takie chrupkie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierogi z zielonawymi gołąbkami Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami Pierogi w polewie bakaliowo-owocowej
Pierogi z mięsem wołowym Pierogi z jagodami leśnymi Pierogi z kapustą i grzybami
Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami Pierogi z kaszanką
Pierogi z borówkami i serem Pierogi z kapustą i mięsem Małe pierożki z pieczarkami i mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane