Strona główna Pierogi ruskie smażone na tłuszczu

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu

Pierogi « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 2
Pierogi ruskie smażone na tłuszczu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tradycyjny przepis na ruskie pierogi


trudność: średnie
czas:

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu - SKŁADNIKI:

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 3 łyżki posiekanego masła, jajko, wlać 1/2 szkl zimnej wody, zagnieść ciasto i pozostawić w chłodne miejsce na 30 minut. Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na łyżce masła, dodać do ziemniaków. Ser pokruszyć, połączyć z ziemniakami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy, wycinać krążki, na każdy nakładać łyżkę farszu, składać ciasto na połowy i zlepiać brzegi. Tak przygotowane pierogi smażyć na głębokim tłuszczu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi ruskie smażone na tłuszczu (strona 1 z 1)  
paulka104

paulka104

2011-07-22 15:45
Pyszne są takie chrupkie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Bezglutenowe pierogi ze szpinakiem i kurczakiem Pierogi marchwiowo-drobiowo Pierogi ruskie z pieczarkami
Domowe pierogi ruskie Czekoladowe pierogi z miętowym twarogiem Pierogi z serem i suszonymi śliwkami
Pierogi z serkiem wiejskim Pierogi z mięsem Eli Pierogi ruskie Eli
Pierogi z wiśniami Pierogi oszczędne czosnkowo-mięsne Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane