Strona główna Pierogi ruskie smażone na tłuszczu

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu

Pierogi « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Pierogi ruskie smażone na tłuszczu offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Pierogi ruskie smażone na tłuszczu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tradycyjny przepis na ruskie pierogi


trudność: średne
czas:

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu - SKŁADNIKI:

  • 2 szkl mąka,
  • 1/4 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 4 łyżki masło,
  • 1 szt jajko,
  • 1/2 kg ziemniaki ugotowane,
  • 20 dag ser biały twarogowy,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

Pierogi ruskie smażone na tłuszczu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 3 łyżki posiekanego masła, jajko, wlać 1/2 szkl zimnej wody, zagnieść ciasto i pozostawić w chłodne miejsce na 30 minut. Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na łyżce masła, dodać do ziemniaków. Ser pokruszyć, połączyć z ziemniakami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy, wycinać krążki, na każdy nakładać łyżkę farszu, składać ciasto na połowy i zlepiać brzegi. Tak przygotowane pierogi smażyć na głębokim tłuszczu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi ruskie smażone na tłuszczu (strona 1 z 1)  
paulka104

paulka104
offline

2011-07-22 15:45
Pyszne są takie chrupkie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Pierogi z zielonawymi gołąbkami Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Pierogi w polewie bakaliowo-owocowej Pierogi z mięsem wołowym Pierogi z jagodami leśnymi
Pierogi z kapustą i grzybami Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami
Pierogi z kaszanką Pierogi z borówkami i serem Pierogi z kapustą i mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane