alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pierogi ruskie wg alien1985

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pierogi ruskie. Smakują zarówno na świeżo jak i podsmażone na masełku. Najlepsze polane cebulką.

Pierogi ruskie wg alien1985 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi ruskie wg alien1985

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie wg alien1985
Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać sól i masło, posiekać. Zrobić dołek, stopniowo wlewać wrzątek mieszając z mąką nożem. Wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować cienko, a następnie wykrawać kółka. Na każde nakładać łyżeczkę farszu i mocno zlepiać. Gotować w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągać łyżką cedzakową na durszlak. Podawać z podsmażoną cebulką. Farsz: Ziemniaki i ser zmielić w maszynce do mielenia. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju. Cebulę dodać do farszu, przyprawić dobrze solą i pieprzem, wymieszać. Smacznego :)
Pierogi ruskie wg alien1985
Ziemniaki i ser zmielić w maszynce do mielenia, dodać podsmażoną cebulkę i przyprawy, wymieszać.
Pierogi ruskie wg alien1985
Wyrobione ciasto rozwałkować, wycinać krążki, a na każdy nakłądać łyżkę farszu
Pierogi ruskie wg alien1985
Brzegi pierogów dobrze zlepić,aby się nie rozklejaly
Pierogi ruskie wg alien1985
Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować kilka minut od wypłynięcia.