mushu16

mushu16

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Pierogi ruskie ze szczypiorem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi są przepyszne, trochę inne niż normalnie.

Pierogi ruskie ze szczypiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi ruskie ze szczypiorem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie ze szczypiorem
Przepis na ciasto: Wsypujemy mąkę i dodajemy jedno jako oraz 1,5 łyżki oleju. Podgrzewamy mleko, aby było ciepłe, ale nie gorące. Wlewamy do reszty składników i wszystko razem wyrabiamy na gładką masę. Ciasto nie może być za twarde, ani zbyt rzadkie. Przepis na farsz: gotujemy ziemniaki na miękko. Rozgniatamy praską. Cebulę oczyszczamy, kroimy drobną w kostkę i podsmażamy na oleju do miękkości. Kroimy szczypiorek i dodajemy do ziemniaków, następnie dodajemy cebulę. Doprawiamy solem i pieprzem do smaku. Z ciasta wycinamy kółka, nakładamy farsz i zalepiamy, jak piergoi
Pierogi ruskie ze szczypiorem
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy
Pierogi ruskie ze szczypiorem
Tyle nakładam mniej więcej farszu i zaklejam
Pierogi ruskie ze szczypiorem
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia
Pierogi ruskie ze szczypiorem
Z podanej porcji wychodzi ok. 30 pierogów