anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi z boczkiem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi są pyszne polecam dla smakoszy którzy uwielbiają delikatne i miękkie ciasto. Farsz jest wspaniały, a omasta idealnie komponuje się z całością.

Pierogi z boczkiem i cebulką

Składniki:

Pierogi z boczkiem i cebulką

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z boczkiem i cebulką
Mąkę połączyć z solą. Wodę podgrzać do temperatury okolo 70 stopni. Wodę wlać do mąki i energicznie zagnieść ciasto. Uwaga może być dość gorąco.

Boczek pokroić doprawić do smaku. Dodać czosnek, cebule. Smażyć około 30 minut. Wystudzić i zmielić całość.

Ciasto wałkować na około 3 mm. Wykroić kółka szklaną. Nakładać farsz i zlecić pierogi.

Gotować około 8 minut w solowej wodzie.