Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

W moim domu cała rodzina uwielbia pierogi z owocami

Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką
CIASTO: Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe. NADZIENIE: Brzoskwinie wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Do brzoskwiń wsypać łyżkę cukru, dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienkie placki, wykrawać krążki specjalną foremką do pierogów. Na środek krążka nałożyć nadzienie i zacisnąć foremkę. Gotowe pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie. Pierogi wybierać łyżką cedzakową na talerze, polewać ubitą śmietaną z cukrem.
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką
Przygotowywanie ciasta pierogowego i nadzienia brzoskwiniowego
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką
Pierogi nadziane, zlepione i przygotowane do gotowania w osolonej wodzie
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką
Gotowanie pierogów we wrzącej i osolonej wodzie przez ok.4 minuty
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką
pierogi wypłyneły na wierzch, przygotowanie się do wybierania pierogów na talerze