Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pierogi z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre dla jaroszy i nie tyko!

Pierogi z ciasta francuskiego

Składniki:

Pierogi z ciasta francuskiego

 

  • 45dag.pomidorów,
  • 1pęczek szczypiorku,
  • bazylia,
  • 25dag.sera mozzarella,
  • gotowe ciasto francuskie,
  • 10dag.masła,
  • 2,5dag.sezamu,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pierogi z ciasta francuskiego
Pomidory parzymy,obieramy ze skórki i kroimy na małe cząstki,mieszamy z posiekaną bazylią i szczypiorkiem.Mozzarellę kroimy w kostkę.Ciasto smarujemy połową roztopionego masła.kroimy na kwadraty,na każdy nakładamy po łyżce masy pomidorowej i mozzarelli,składamy przeciwległe rogi,tworząc trójkąty,sklejamy boki pierogów.Pierogi układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze,smarujemy pozostałym masłem i posypujemy sezamem.Pieczemy w 180"C około 20 min.