mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Pierogi z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepyszne pierogi, z nadzieniem serowo chilli z nutą ziół

Pierogi z farszem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z farszem

 

  • CIASTO ,
  • 1/2 kg mąka ,
  • 1 łyżeczka olej ,
  • 3/4 szklanki woda ,
  • FARSZ ,
  • 50 dag ziemniaki ,
  • 40 dag twaróg ,
  • 4 łyżki mięta ,
  • 3 łyzeczki bazylia ,
  • 1 łyżeczka oregano ,
  • 3 łyżeczki Sól ,
  • 2 łyśżeczki pieprz ,
  • 1/2 łyzeczki chilli ,
  • 2 sztuki cebula ,
  • 10 dag słonina

Sposób przygotowania:

Pierogi z farszem
Przepis na ciasto pierogowe: Wszystkie składniki , które zostały wymienione w przepisie łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto.Następnie dzielimy je na kawałki, rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy kółka Nadzienie: Ziemniaki obieramy, płuczemy. Gotujemy w osolonej wodzie. Słoninę topimy z cebulką pokrojoną . Zarówno ziemniaki, jak i ser oraz cebulę musimy ze sobą połączyć. Następnie przekręcamy przez maszynkę, ser przekręcamy razem z ziemniakami, wtedy łatwiej go przekręcić.Dodajemy tłuszcz. Dodajemy sól, pieprz, bazylię, oregano , miętę oraz chilli. Mieszamy. Całość: Wykładamy farsz na kółka, sklejamy boki.Do garnka wlewamy wodę, gotujemy ją , solimy. Następnie gotujemy we wrzącej , osolonej wodzie z odrobiną tłuszczu. Po wrzuceniu pierogów do gotującej się wody należy je delikatnie od spodu zamieszać by nie posklejały się.Najlepiej podawać polane tłuszczykiem.
Pierogi z farszem
przygtowane, już rozwałkowane ciasto na pierogi
Pierogi z farszem
przekręcany farsz do pierogów, ziemniaki+ser+skwarki