szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pierogi z farszem soczewicowym

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wegetariańskie pierogi z nadzieniem soczewicowo-ziemniaczanym

pierogi z farszem soczewicowym

Składniki:

pierogi z farszem soczewicowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

pierogi z farszem soczewicowym
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić. Cebulę i imbir obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę wraz z imbirem. Zemleć razem z osączoną z zalewy soczewicą, ziemniakami i obranym ze skorupki jajkiem na twardo, wbić surowe jajko, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Wszystkie składniki ciasta zagnieść, po czym rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać krążki. Za pomocą łyżki na każdy nakładać porcję farszu i zlepiać formując pierogi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do momentu wypłynięcia na wierzch. Osączone zrumieniamy na rozgrzanym maśle.