luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pierogi z grzybami - Lejkowiec dęty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

dla smakoszy grzybów.. pyszne pierożki z grzybami

Pierogi z grzybami - Lejkowiec dęty

Składniki:

Pierogi z grzybami - Lejkowiec dęty

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami - Lejkowiec dęty
Grzyby oczyścić i ugotować w dwu wodach odcedzić i dobrze osączyć. Zmielić w maszynce lub robocie. Dodać jajka bułkę tartą, sól i pieprz oraz przysmażoną na tłuszczu cebulkę, wymieszać dokładnie. Zagnieść ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi nadziewane grzybami Pierogi ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z tłuszczem przysmażonym z cebulką.