Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pierogi z innym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierogi z pieczarkami serem i kabanosem świetne są do barszczu

Pierogi z innym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z innym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z innym nadzieniem
Do miski przesypujemy mąkę dodajemy żółtko, sól , wodę i wyrabiamy ciasto. wałkujemy i kroimy na kwadraty (wyjdzie około 4-46 kwadratów). \Każdy kawałek ciasta smarujemy ketchupem, nakładamy po kawałku żółtego sera/ Kabanosy kroimy w plasterki, pieczarki na ćwiartki, całość wkładamy na patelnię podpiekamy - nakładamy na ser. Zlepiamy ciasto tak jak pierogi. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 5 minut od momentu ich wypłynięcia na wierzch
Pierogi z innym nadzieniem
Powstałe ciasto wałkujemy na cienkie placki i kroimy w kwadraty
Pierogi z innym nadzieniem
Na kwadraty nakłądamy ketchup i ser żółty
Pierogi z innym nadzieniem
Następnie nakłądamy podpieczone kabanosy i pieczarki
Pierogi z innym nadzieniem
Zalepiamy pierogi a następnie gotujemy w osolonej wodzie