Pawelas1990

Pawelas1990

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Pierogi z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny przepis na pierogi z jabłkiem. Polecam!

Pierogi z jabłkiem

Składniki:

Pierogi z jabłkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jabłkiem
Jabłka obrać, umyć i pokroić w ósemki Przygotować ciasto: Z podanych składników, 1 szklanki wody i szczypty soli zagnieść ciasto, cienko rozwałkować i wykroić krążki wielkości ósemki jabłka. Na każdym krążku położyć cząstkę jabłka, starannie zlepić i gotować w lekko posolonym wżądku 2 minuty od chwili wypłynięcia. Żaropłonne naczynie wysmarować masłem i ułożyć w nim odcedzone pierogi. Śmietanę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, polać pierogi i zapiekać 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni celcjusza .