Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Pierogi z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 540
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świąteczny specjał, bez którego trudno wyobrazić sobie bożonarodzeniowe menu. Odkryj przepis na znakomite wigilijne pierogi!

Pierogi z kapustą

Składniki:

Pierogi z kapustą

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą
1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj, zagnieć. Przykryj ściereczką, odstaw.

2. Kapustę opłucz, zalej wodą, gotuj, aż będzie miękka. Grzyby opłucz, namocz, ugotuj, odcedź.

3. Na maśle przesmaż posiekaną cebulę i ugotowane wcześniej grzyby.

4. Pieczarki opłucz, pokrój w plasterki, krótko podsmaż, dodaj do grzybów. Dorzuć odciśniętą kapustę, dopraw solą i pieprzem.

5. Ciasto na pierogi cienko rozwałkuj, wykrawaj z niego krążki, kładź farsz i zlepiaj pierogi. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.