Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z kapustą i boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moi domownicy uwielbiają pierogi z każdym nadzieniem. Z bocznikami i kapustą wszystkim przypadły do gustu i bardzo smakowały.

Pierogi z kapustą i boczniakami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pierogi z kapustą i boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i boczniakami
Mąkę przesiać, wbić jajko, dodać kefir, łyżkę oliwy, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Przykryć i pozostawić na pół godziny.

Kapustę ugotować z dodatkiem odrobiny soli, osączyć, ostudzić, drobno posiekać. Cebulę i boczniaki pokroić w drobną kosteczkę.

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wsypać boczniaki, podsmażyć. Następnie dodać kapustę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać i smażyć 1-2 minuty.

Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, włożyć farsz i dokładnie zlepić. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnie.

Wyjmować łyżką cedzakową, wkładać na talerze, okrasić usmażonym boczkiem lub cebulką. 
Pierogi z kapustą i boczniakami
Do mąki wbić jajko i dodać pozostałe składniki.
Pierogi z kapustą i boczniakami
Zagnieść ciasto, przykryć i pozostawić na pół godziny.
Pierogi z kapustą i boczniakami
Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i boczniaki.
Pierogi z kapustą i boczniakami
Dodać ugotowaną, posiekaną kapustę i doprawić do smaku.
Pierogi z kapustą i boczniakami
Z ciasta wykroić krążki i ułożyć farsz.
Pierogi z kapustą i boczniakami
Dokładnie zlepić i ugotować.