Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pierogi z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne pierożki wypełnione kapustą i leśnymi grzybami - w sam raz nie tylko na Wigilię, ale także na zwykły obiad.

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybami

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybami
Grzyby dokładnie umyć, pokroić, osuszyć. Podsmażyć na gorącym tłuszczu, podlać wodą, udusić i przyprawić.

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Z letniej wody, mąki, jajka i szczypty soli wyrobić ciasto.

Rozwałkować. Wyciąć kółeczka. Kapustę i grzyby bardzo drobno pokroić, wymieszać, doprawić do smaku. Na każde kółeczko z ciasta nałożyć trochę farszu i zlepić pierogi

Ugotować w osolonym wrzątku.