kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Pierogi z kapustą i mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę gotujemy, odcedzamy, studzimy, odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę razem z mięsem, doprawiamy.

Pierogi z kapustą i mięsem

Składniki:

Pierogi z kapustą i mięsem

 

  • kapusta 1,5 kg
  • mięso 600 g
  • cebula 4 szt
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól
  • vegeta
  • ciasto
  • mąka pszenna 2,5 szklanki
  • woda 100 ml
  • jajka 1 szt

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i mięsem
Kapustę gotujemy, odcedzamy, studzimy, odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę razem z mięsem, doprawiamy.
Cebule kroimy, smażymy, trochę zostawiamy do okraszenie, resztę dodajemy do farszu.

Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na cienki placek.
Szklanką wycinamy krążki, układamy farsz i sklejamy pierogi.

Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 4 min od wypłynięcia.

Przed podaniem okraszamy cebulką.