anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi z kapustą i z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi domowe smakują super. Ja najczęściej podaję z usmażoną cebulką. Pierogi kupione nigdy nie będą tak pyszne jak te domowe.

Pierogi z kapustą i z grzybami

Składniki:

Pierogi z kapustą i z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i z grzybami
Z podanych składników zagnieść ciasto na stolnicy . Kapustę przepłukać, obgotować i odcedzić. Kapustę pokroić drobno , cebulę obrać i pokroić w kostkę, pieczarki oczyścić i również pokroić w kostkę . Na patelni przesmażyć na oleju pieczarki z cebulą dodać kapustę i dusić około 15 minut doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować cienko , szklanką wykroić kółka , na każde koło kłaść łyżkę farszu i dokładnie zlepić pierogi.Gotować na osolonej wodzie około 10 minut.