teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Pierogi z kaszą jęczmienną i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dalszy ciąg moich pierogowych eksperymentów..Sposób,aby mąż-wielbiciel "ruskich" polubił kaszę :)

Pierogi z kaszą jęczmienną i boczkiem

Składniki:

Pierogi z kaszą jęczmienną i boczkiem

 

  • CIASTO:
  • 1 kg mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jaja
  • 1/2 ciepłego mleka
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą jęczmienną i boczkiem
1.Z mąki,jajek,mleka,oleju i soli zagniatamy ciasto. 2.Pieczarki drobno kroimy,cebulę również-podduszamy na maśle.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy,aż się zrumieni. 3.Kaszę gotujemy w dużej ilości wody,a następnie odcedzamy.Dodajemy do niej boczek oraz pieczarki z cebulką.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.Ciasto rozwałkowujemy na ok 0.5 cm,wykrawamy krążki i nakładamy farsz.Zlepiamy pierogi.Gotujemy w lekko osolonej wodzie. 5.Ugotowane pierogi obsmażamy na maśle,aż się zrumienią.