pjaszczuk

pjaszczuk

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Pierogi z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierogi z całkiem innym nadzieniem, niż możemy je spotkać w tradycyjnej polskiej kuchni.

Pierogi z kurczakiem

Składniki:

Pierogi z kurczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kurczakiem
1)Kurczaka posól i wrzuć na grilla. 2)Masło rozpuść w gorącej wodzie. 3)Do miski wsyp mąkę, zalej wodą z masłem, dodaj sól. 4)Wyrabiaj około 5-7 minut. 5)Wyrobione ciasto przykryj mokrą ścierką i odstaw na 30 minut. 6)Kurczaka i fetę pokrój w kostkę. 7)Do garnka wrzuć szpinak, posiekany ząbek czosnku, fetę, kurczaka. 8)Gotuj na małym ogniu, aż rozpuści się feta. 9)Dodaj soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Zamieszaj i odstaw do ostygnięcia. 10)Ciasto na pierogi podziel na mniejsze kawałki, wyrabiaj jeszcze przez 2 minuty. 11)Rozwałkuj, wykrój pierogi, nałóż farsz, zlep pierogi i gotuj w osolonej wodzie.