Strona główna Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Pierogi z mąki gryczanej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pierogi z mąki gryczanej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakują inaczej niż z mąki pszennej.


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mąki gryczanej - SKŁADNIKI:

  • 32 dag mąki gryczanej
  • 8 dag mąki pszennej
  • sól, woda

Pierogi z mąki gryczanej - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę gryczaną wymieszać z mąką pszenną, uprażyć na gorącej patelni (uważać aby się nie przypaliły) zdjąć z ognia, dodać sól i powoli wlewać gorącą wodę, stale mieszać (nie mogą powstać grudki). Ciasto wyłożyć na stolnicę uformować długi wałek
kroić na długość 1 -1,5 cm. Każdy plasterek spłaszczyć, nadziać, dokładnie zlepić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mąki gryczanej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Mini pierożki z malinami Pierogi z jagodami polane chrupiącą okrasą Pierogi z brokułem i kozim serem
Pierogi z serem i nektarynką Pierogi z mięsem Klasyczne ruskie pierogi
Pierogi z jagodami Pierogi z cieciorką Pierogi z kaszą gryczaną i serem
Pierogi drożdżowe - cebulowe Pierogi z soczewicą Pierogi z wiśniami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane