Strona główna Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Pierogi z mąki gryczanej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pierogi z mąki gryczanej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakują inaczej niż z mąki pszennej.


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mąki gryczanej - SKŁADNIKI:

Pierogi z mąki gryczanej - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę gryczaną wymieszać z mąką pszenną, uprażyć na gorącej patelni (uważać aby się nie przypaliły) zdjąć z ognia, dodać sól i powoli wlewać gorącą wodę, stale mieszać (nie mogą powstać grudki). Ciasto wyłożyć na stolnicę uformować długi wałek
kroić na długość 1 -1,5 cm. Każdy plasterek spłaszczyć, nadziać, dokładnie zlepić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mąki gryczanej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierogi z pieczonym pasztetem Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z jagodami i migdałami
Pierogi z nektarynkami Pierogi z mięsem i pieczarkami Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem
Pierogi z jagodami Pierogi z jeżynami Pierogi maślankowe z morelami
Pierogi ze szpinakiem Pierogi z morelami Pierogi z pieczarkami i serem żółtym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane