Strona główna Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Pierogi z mąki gryczanej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pierogi z mąki gryczanej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakują inaczej niż z mąki pszennej.


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mąki gryczanej - SKŁADNIKI:

Pierogi z mąki gryczanej - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę gryczaną wymieszać z mąką pszenną, uprażyć na gorącej patelni (uważać aby się nie przypaliły) zdjąć z ognia, dodać sól i powoli wlewać gorącą wodę, stale mieszać (nie mogą powstać grudki). Ciasto wyłożyć na stolnicę uformować długi wałek
kroić na długość 1 -1,5 cm. Każdy plasterek spłaszczyć, nadziać, dokładnie zlepić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mąki gryczanej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierogi z zielonawymi gołąbkami Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami Pierogi w polewie bakaliowo-owocowej
Pierogi z mięsem wołowym Pierogi z jagodami leśnymi Pierogi z kapustą i grzybami
Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami Pierogi z kaszanką
Pierogi z borówkami i serem Pierogi z kapustą i mięsem Małe pierożki z pieczarkami i mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj