Strona główna Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pierogi z mąki gryczanej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakują inaczej niż z mąki pszennej.


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mąki gryczanej - SKŁADNIKI:

Pierogi z mąki gryczanej - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę gryczaną wymieszać z mąką pszenną, uprażyć na gorącej patelni (uważać aby się nie przypaliły) zdjąć z ognia, dodać sól i powoli wlewać gorącą wodę, stale mieszać (nie mogą powstać grudki). Ciasto wyłożyć na stolnicę uformować długi wałek
kroić na długość 1 -1,5 cm. Każdy plasterek spłaszczyć, nadziać, dokładnie zlepić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mąki gryczanej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierogi z masą makową Pierogi ruskie wg alien1985 Pierogi szpinakowe z mięsem
Pierogi z jabłkami Pierogi z jagodami i białym serem Pierogi z borówką amerykańską
Pierożki włoskie Pierogi z kaszą kuskus i sosem pomidorowym Pierogi z ziemniakami kapustą i boczkiem
Pierogi z jagodami Pierogi z pęczakiem i śliwką kalifornijską Pierogi z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane