Strona główna Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi z mąki gryczanej

Pierogi « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Pierogi z mąki gryczanej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakują inaczej niż z mąki pszennej.


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mąki gryczanej - SKŁADNIKI:

Pierogi z mąki gryczanej - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę gryczaną wymieszać z mąką pszenną, uprażyć na gorącej patelni (uważać aby się nie przypaliły) zdjąć z ognia, dodać sól i powoli wlewać gorącą wodę, stale mieszać (nie mogą powstać grudki). Ciasto wyłożyć na stolnicę uformować długi wałek
kroić na długość 1 -1,5 cm. Każdy plasterek spłaszczyć, nadziać, dokładnie zlepić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mąki gryczanej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Bezglutenowe pierogi ze szpinakiem i kurczakiem Pierogi marchwiowo-drobiowo Pierogi ruskie z pieczarkami
Domowe pierogi ruskie Czekoladowe pierogi z miętowym twarogiem Pierogi z serem i suszonymi śliwkami
Pierogi z serkiem wiejskim Pierogi z mięsem Eli Pierogi ruskie Eli
Pierogi z wiśniami Pierogi oszczędne czosnkowo-mięsne Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane