Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 912]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierogi każdy zna i uwielbia są z serem, kapustą a dziś ja proponuje Wam pierogi z mięsem mielonym i pieczarkami.

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem

Ciasto

Farsz

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Farsz:

Mięso usmażyć i ostudzić. Cebule obrać i zeszklić na oleju, dodać obrane i starte na tarce pieczarki i dusić aż woda z nich odparuje. Przełożyć do mięsa dodać resztę składników i wymieszać.

Ciasto:

Mąkę wymieszać z solą dodać jajka i mieszając dolewać wodę, zagnieść ciasto. Rozwałkować, pociąć na kwadraty nałożyć po łyżeczce farszu i zlepić. Zagotować wodę w dużym garnku posolić i wlać olej. Pierogi wrzucić na gotującą się wodę i gotować ok 5-7 minut od wypłynięcia. Odcedzone przelać zimną woda i omaścić roztopionym masłem.
Pierogi z mięsem
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce. Podsmażyć z cebulką
Pierogi z mięsem
Pieczarki wymieszać z mięsem dodać resztę składnków
Pierogi z mięsem
Ciasto zagnieść , rozwałkować i pokroić na kwadraty
Pierogi z mięsem
Zlepić pierogi i ugotować, przelać zimną wodą i omaścić masłem