Pierogi z mięsem

Pierogi « poprzedni | następny »
smakosz 1988 - Przepis na: Pierogi z mięsem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Pierogi z mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

mięciutkie pierogi nadziewane mięsem


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mięsem - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag mąki
  • 1 żółtko
  • 30 dag gotowanego mięsa
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • warzywka

Pierogi z mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę,dodać żółtko i dolać troszkę ciepłej wody.Zagnieść ciasto i zawinąć w folię,by nie wyschło.Bułkę zamoczyć w wodzie,a gdy namoknie,wyjąć i odcisnąć.Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na tłuszczu.Mięso zemleć,wymieszać z cebulą oraz bułką tartą i doprawić warzywkiem.Ciasto rozwałkować,pokroić a prostokąty.Na środek każdego położyć farsz,zlepić brzegi i ugotować w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Mini pierożki z malinami Pierogi z jagodami polane chrupiącą okrasą Pierogi z brokułem i kozim serem
Pierogi z serem i nektarynką Pierogi z mięsem Klasyczne ruskie pierogi
Pierogi z jagodami Pierogi z cieciorką Pierogi z kaszą gryczaną i serem
Pierogi drożdżowe - cebulowe Pierogi z soczewicą Pierogi z wiśniami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane