Pierogi z mięsem

Pierogi « poprzedni | następny »
smakosz 1988

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Pierogi z mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

mięciutkie pierogi nadziewane mięsem


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mięsem - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag mąki
  • 1 żółtko
  • 30 dag gotowanego mięsa
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • warzywka

Pierogi z mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę,dodać żółtko i dolać troszkę ciepłej wody.Zagnieść ciasto i zawinąć w folię,by nie wyschło.Bułkę zamoczyć w wodzie,a gdy namoknie,wyjąć i odcisnąć.Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na tłuszczu.Mięso zemleć,wymieszać z cebulą oraz bułką tartą i doprawić warzywkiem.Ciasto rozwałkować,pokroić a prostokąty.Na środek każdego położyć farsz,zlepić brzegi i ugotować w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierogi z soczewicą i pieczarkami Pierogi z soczewicą Pierogi z truskawkami z razowej mąki
Leniwe pierogi z nutą orientu Pierogi z truskawkami Pierogi z soczewicą
Gow Gee – pierożki gotowane na parze Pierogi z serem z mąki razowej Pierożki z jagodami
Pierogi z jabłkami i cynamonem Pierogi ruskie okraszone boczkiem Pierogi z truskawkami w innej wersji

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane