Pierogi z mięsem

Pierogi « poprzedni | następny »
smakosz 1988

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Pierogi z mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

mięciutkie pierogi nadziewane mięsem


trudność: łatwe
czas:

Pierogi z mięsem - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag mąki
  • 1 żółtko
  • 30 dag gotowanego mięsa
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • warzywka

Pierogi z mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę,dodać żółtko i dolać troszkę ciepłej wody.Zagnieść ciasto i zawinąć w folię,by nie wyschło.Bułkę zamoczyć w wodzie,a gdy namoknie,wyjąć i odcisnąć.Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na tłuszczu.Mięso zemleć,wymieszać z cebulą oraz bułką tartą i doprawić warzywkiem.Ciasto rozwałkować,pokroić a prostokąty.Na środek każdego położyć farsz,zlepić brzegi i ugotować w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierogi z mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierogi z mięsem wołowym Pierogi z masą makową Pierogi ruskie wg alien1985
Pierogi szpinakowe z mięsem Pierogi z jabłkami Pierogi z jagodami i białym serem
Pierogi z borówką amerykańską Pierożki włoskie Pierogi z kaszą kuskus i sosem pomidorowym
Pierogi z ziemniakami kapustą i boczkiem Pierogi z jagodami Pierogi z pęczakiem i śliwką kalifornijską

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane