olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierogi z mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierogi z wołowiną odpowiednio doprawione i podane z podsmażoną na patelni cebulką oraz boczkiem wędzonym.

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

  • 6 cebul
  • 1łyżeczka Vegety
  • 100 gram boczku wędzonego
  • 400 gram wołowiny z rosołu
  • 500 gram mąki
  • 200 ml wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Cebule obieram, a następnie kroję. Połowę cebuli podsmażam na patelni, po czym doprawiam Vegetą i łączę ze zmielonym mięsem. Całość doprawiam solą i pieprzem. Pozostałą cebulę obieram, kroję i podsmażam wraz z boczkiem. Ciasto ugniatam z mąki, jajka i wody. Następnie wałkuję je, wykrajam za pomocą szklanki kółka i nakładam farsz. Pierogi zlepiam, po czym gotuję je w osolonej wodzie do momentu kiedy wypłyną. Na gotowe pierogi nakładam podsmażoną cebulę z boczkiem. 
Pierogi z mięsem
Cebule obieram, a następnie przekładam na deskę i kroję.
Pierogi z mięsem
Połowę cebuli podsmażam na patelni, po czym doprawiam Vegetą i łączę ze zmielonym mięsem.
Pierogi z mięsem
Pozostałą cebulę obieram, kroję i podsmażam wraz z boczkiem.