mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ulubione pierogi mojego Połówka;)

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

  • Ciasto:

 

  • 50 dag mąki
  • 220 ml wody
  • żółtko
  • łyżeczka oleju
  • szczypta soli

 

  • Farsz:

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Kurczaka i włoszczyznę zalać zimną wodą, osolić i gotować na jak małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Pod koniec gotowania przyprawić.
Farsz: Ugotowane mięso wyjąć i zmielić razem z włoszczyzną. Wymieszać z surowym jajkiem. Jeśli farsz jest za suchy wlać kilka łyżek wywaru. Przyprawić do smaku.
Ciasto: Mąkę, sól, olej i żółtko rozetrzeć i cały czas mieszając, wlewać powoli gorącą wodę. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką. Wykrawać kółka i nakładać łyżeczką farsz. Dokładnie sklejać.
Pierożki gotować w osolonej wodzie i podawać z czerwonym barszczykiem.
Pierogi z mięsem
Etap 1
Pierogi z mięsem
Etap 2
Pierogi z mięsem
Etap 3
Pierogi z mięsem
Etap 4