anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam robić pierogi i je zjadać, ciasto do pierogów jest bardzo delikatne nie rozkleja się w czasie gotowania.

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Składniki:

Pierogi z mięsem i pieczarkami

ciasto

farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i pieczarkami
Mąkę, wymieszać z szczypta soli i wlewać wrzątek małym strumieniem. Dokładnie wyrobić ciasto.

Mięso umyć i pokroić na kawałki, dodać cebulę.i dusić około 25 minut. Wystudzić i zmielić. Pieczarki umyć obrać pokroić w kostkę i usmażyć na maśle wymieszać z mięsem i doprawić do smaku.

Ciasto wałkować ma około 3 mm wyciąć krążki szklanką i nakładać farsz o skleić pierogi gotować w osolonej wodzie około 7 minut.

Tagi:

pierogi danie