Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pierogi z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Domowe pierogi z mięsem i pieczarkami, od pieczone na maśle z idealna rumianą glazurą są moimi ulubionymi pierogami .

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Składniki:

Pierogi z mięsem i pieczarkami

 

  • ciasto:
  • 2 szkl maki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 - 3/4 szkl ciepłej wody

 

 

  • masło do smażenia pierogów

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i pieczarkami
Do miski wsypujemy mąkę i sól wlewamy odę i wyrabiamy ciasto, wykładamy na stolnicę i wałkujemy placek z którego wykrawamy kółka Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy z solą i pieprzem. Mięso mielimy z cebula, dodajemy pieczarki i doprawiamy farsz do smaku. Na kółka z ciasta nakładamy farsz, zawijamy pierożki. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pierogi i podpiekamy z dwóch stron na złot.