olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierogi z mięsem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dość odważna wariacja na temat tradycyjnych pierogów, gdyż w cieście francuskim i z niecodziennym farszem.

Pierogi z mięsem i szynką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z mięsem i szynką

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 500g mięsa wieprzowego
  • 250 gram szynki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 główka czosnku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 ogórki konserwowe

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i szynką
Mięso wraz z szynką mielę w maszynce, doprawiam solą, pieprzem, octem, łączę z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, po czym podsmażam całość na rozgrzanym sosie sojowym. Jajka gotuję na twardo, następnie obieram je i kroję w kostkę, po czym dodaję do mięsa. Oliwki odsączam z zalewy, kroję w plasterki, po czym dodaję wraz z koncentratem pomidorowym oraz posiekanym ogórkiem i całość podsmażam.Ciasto rozwałkowuję, kroję na kwadraty, po czym na każdym nakładam łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C na 25 minut.
Pierogi z mięsem i szynką
Jajka gotuję na twardo, następnie obieram je i kroję w kostkę, po czym dodaję do mięsa.
Pierogi z mięsem i szynką
Oliwki odsączam z zalewy, kroję w plasterki, po czym dodaję wraz z koncentratem pomidorowym oraz posiekanym ogórkiem i całość podsmażam.