piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Pierogi z owocami morza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepyszne pierogi z krewetkami. Które jada się w Londyńskich restauracjach rybnych. Smakują wprost niesamowicie.

Pierogi z owocami morza

Składniki:

Pierogi z owocami morza

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z owocami morza
Na początku rozmrozić krewetki w zimnej wodzie, a następnie przemielić je przez maszynkę do mięsa, do smaku dodać pieprz i sól.

Mąkę wsypać do miski , dodać 2 jajka, ciepłą wodę , oraz olej, wszystko dokładnie wymieszać, by ciasto nie przyklejało się do blatu i rąk, w razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę mąki.

Wyrobione przez nas ciasto rozwałkować na posypanym wczesniej blacie na grubosc około 2 mm , następnie szklanką wycinać okręgi w cieście,  na środek okręgów kłasć farsz z krewetek.

Pierogi skleic i wrzucic do gotującej się wody,  gotować około 10-12 minut.