angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Pierogi z pasztetową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierogi łatwe, szybkie i sycące.

Pierogi z pasztetową

Składniki:

Pierogi z pasztetową

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • jajko
  • pół szklanki gorącej wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • odrobina oleju
  • 30dag pasztetowej

Sposób przygotowania:

Pierogi z pasztetową
Pasztetową przełożyć na talerz i rozgnieść widelcem tworząc farsz. Mąkę, jajko, sól, olej i wodę wymieszać i wyrobić z tych produktów ciasto na stolnicy. Rozwałkować. ,,Pierożkiem,, wycinać krążki, do każdego krążka nakładać po łyżce farszu i zlepiać również za pomocą ,,pierożka,, Lekko osolić wodę, gotować ok 3 minuty od momentu wypłynięcia.